Electric heating

Kalk vlekken?

Geplaatst op

Een Waterontharder is een erg gemakkelijk apparaat om in huis te hebben. De redenen waarom zijn talrijk. In deze tekst willen we graag een aantal goede redenen met je doornemen waarom je echt een waterontharder zou moeten hebben. Je kunt profiteren van dit ding. Hoe dit allemaal met elkaar samenhangt nemen we met je door. Dus lees snel verder. 

Wat doet een waterontharder? 

Wanneer je een waterontharder op de hoofdleiding aansluit, dan werkt het ding zelf en helpt je om je verwarmingssysteem netjes te houden. Dit heeft een aantal implicaties: 

De kalk blijft in het water opgelost zitten. Waardoor het systeem niet vol raakt met kalk en het beter blijft doorstromen

Verwarmingssystemen die vol met kalk zitten zullen niet goed functioneren. Ze gebruiken veel meer energie en gaan steller stuk

De douche ziet er een stuk netter uit, want je hebt zeker geen last van kalkaanslag op de wanden. Ook in de keuken zie je de resultaten. 

Dit zijn een aantal zaken waar een waterontharder een positieve invloed op heeft. 

Meer praktische voordelen

Ken je dat moment op maandagochtend: je ziet dat de waterkoker vol met kalk zit. Geen prettig gezicht. Je hebt dan echt geen zin om te gaan ontkalken. Dus dan maar koffie, maar de koffiemachine ziet er ook niet lekker uit. De kalkaanslag kan gelukkig voorkomen worden. Door dus die waterontharder te installeren. 

Ook de douchekop zal door de invloed van de waterontharder niet steeds vol zitten met kalk. Dat merk je direct aan de straal die uit de kop komt. Het is overigens niet moeilijk om de genoemde zaken schoon te maken. Je kunt heel gemakkelijk azijn door de apparaten spoelen. Wanneer je dit op een periodieke basis doet, dan zul je zeker geen problemen op korte termijn te hoeven verwachten met kalkaanslag in dure apparaten als wasmachines en vaatwassers. Wil je graag meer weten over de functie van een waterontharder: kijk dan gerust op de website ikwilvanmijnkalkaf.nl. Daar kun je veel meer vinden over de functionaliteit van de waterontharder. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden